Širi se flota „Er Srbije"

Bez autora
Apr 17 2024

Osmi avion „Er Srbije" tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj „Er Srbije" u narednim danima.

Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ACF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj.

„Naš osmi ATR tipa 72-600 upravo je sleteo na aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu. Njegov dolazak predstavlja korak dalje u našem kontinuiranom radu na unapređenju regionalne flote i mreže destinacija. Ulaskom tog aviona u saobraćaj doprinećemo još boljoj povezanosti zemalja u regionu zapadnog Balkana, a putnicima dati više mogućnosti za brza i udobna putovanja“, rekao je Milan Malović, izvršni direktor za saobraćaj „Er Srbije".

Svih osam ATR letelica koje su do sada stigle u flotu „Er Srbije" imaju konfiguraciju od 70 do 72 sedišta marke „Geven Prestige“ i „Acro“, koja putnicima omogućavaju veći komfor i udobnost. Avioni su opremljeni sa dva turboprop motora PW127M, dugački su 27,17 m i imaju raspon krila od 27,05 m. Najveća brzina koju mogu dostići tokom krstarenja iznosi oko 500 km/h, dok je maksimalni dolet sa punim kapacitetom oko 1.500 km.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik